okt
14

Hozzávalók : Egy egész tyúk, 2szál zöldség ,2szál répa ,p,zöld.1 kicsi vöröshagyma ,karalábé,paprika ,paradics.kel,2dl.tejszin,4 tojás 20dkg liszt,só, bors ,bazsalikom,1 citrom,foghagyma 5 gerezd,bazsalikom ,majoránna,kömény.

A tyúkot szétbontva odateszem főni ,lassan főzöm ,kicsit később leszedem a habját,hozzá adom a zöldségeket ,a borsot köményt ,bazsalikomot,majoránnát foghagymát ,egy tea tojásban bele lógatom a levesbe ,óvatosan sózom és kb 2 órát lassan ,pötyögtetve főzőm . Mikor félig puha a hús ,kiszedem a melle húsát 1 combját,félrerakom,a másik combot a háta húsát  az aprólékot ,máját, ledarálom ,borsozom,só ,bazsalikom ,az áztatott zsemlét hozzá adom,2tojással összekeverem,-   gyúrok egy levél tésztát ,kinyújtom ,pohárral kiszaggatom ,közepébe a tölteléket egy egy kanállal , vissza hajtom ,rányomkodom a szélét.Kifőzöm ha a víz tetejére jön még öt percig főzőm ,leszűröm.

A melle húsát ,fölszeletelem,kicsit megpirítom ,rá szelem a félig főtt zöldségeket,összepárolom kevés levessel ,ha elég puha rá öntöm az egész húslevest ,kb.3.liter nek kell lennie a főzés végén,összeforralom a 2dl,tejszinnel 1/2 citrommal ízesítem és rá merem a kifőtt tésztára. Díszítem citrom karikával ,p.zöldel. Lehet tálalni .Nagyon laktató ./67.es szakácskönyv alapján./

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekmindenkorra.blog.hu/api/trackback/id/tr181449909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása