okt
10

Hozzávalók:1 kg.sertés csülök ,v. lábszár, 1dl. olaj ,piros paprika 1dkg. só ,bors, paprika ,paradicsom, 10dkg rizs  2doboz tejföl, sütő margarin(rama 15 dkg.)két fej vörös hagyma ,5 cikk fokhagyma,kömény,majoránna 1 kanál.

Elkészítés: A rizst kifőzöm hideg vízben kevergetve ,sót 1 kanálla ,közzé téve,mikor kifőtt hagyom kicsit dagadni ,majd ,leszűröm kimosom hideg vízzel, A húst kicsontozom ,kérhetem a hentest az is megteszi ,szóval a nagy csülköt kockára aprítom (előbb megmosom jól)  az olajon megpirítom a hagymát de nem pirosra, rá rakom az összevágott csülköt ,megsózom ,1 kanál só kb. majd folytonos kevergetéssel pirítom a húst míg a leve elfő,lesütöm a piros paprikát rászórom ,át pirítom vele ,felengedem vízzel, paprikát paradicsomot vágok a tetejére 2-2 darabot,borsot szórok rá ,köménymagot, az összezúzott foghagymát,lefedem és lassan készítem a pörköltet,mikor a lé lesül mindig pótolom vízzel, de csak kicsivel ,és ezt addig teszem míg puha lesz a hús eddig csak rázogattam nem kevertem ,most át keverem óvatosan,még piríva. Ha félig kihűlt át darálom húsdarálón,hozzá keverem a rizst a majoránnát amit jól eldörzsölök, a pörkölt levét , ha kell még borsozom ,majd az egyik tejfölt közé keverem,a tepsit kikenem kicsit a margarinnal,a kelt ketté osztom ,egy sor kel egy sor hús ,rá megint a kel ,a teteje szintén a tejfölös rizses hús,pár morzsa margarint rá ,a másik tejfölt rá öntöm ,elkenem, ,30 percet sütőben sütöm ,kész a rakott kel.Lehet fogyasztani.Jó étvágyat.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekmindenkorra.blog.hu/api/trackback/id/tr581439997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pizs (törölt) 2009.10.10. 10:59:12

ÓÓÓÓÓ, DE MEGENNÉM!CSUROG A NYÁLAM!
süti beállítások módosítása