okt
1

      Sörös csölök,nem túl sörösen

Hozzávalók:1 db.hátsócsülök(kicsontozva) ,2.ü.sör ,1 kanál só ,egy mokkás kanál bors,1 mokkás kanál.sertéssült só,paprika paradicsom,hagyma,10 dkg.zsír.

A húst jól kiáztatom ,megtisztítom majd befűszerezem.

A csülköt bekenem borsal ,sóval ,sertéssült sóval,zsírral v.lehet olajjal is ,de jobb ízű zsírral ,lábasba helyezem ,rakok rá paprikát paradicsomot, hagymát fölszeletelve ,a paprikát csumástól ,felöntöm egy csésze (2dl.) vízzel ,rá öntöm az első üveg sör felét ,lefedem, kis lángon sütni kezedem ,ha már le  sült - párolódott a lé,(vigyázni kell, hamar lesül) a másik félét is rá öntöm,tovább sütöm ,párolva ,lassan, a két üveg sör mire el párolódik ,lesül ,a húsról, kész a hús, villával megnézem elég puha e,ha kell még kicsi vízzel -1dl. felöntöm,de  ez már nem nagyon szükséges.Mind a két oldalát megpirítom .Savanyúnak ,káposzta saláta ,köretnek hasábburgonya jó hozzá.(saját recept.)(Elkészítés kb.1 óra.)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekmindenkorra.blog.hu/api/trackback/id/tr901420788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2009.10.01. 16:38:07

Nagyon finom lehet!
Hasonlít a csülök Pékné módra, csak kicsit más. :)
süti beállítások módosítása