okt
9

Hozzávalók: 8 szelet karaj,(nem túl vastag szelet) 1 kanál só 1k.k. bors,3 kanál liszt, 6dkg zsír vagy 1 dl. olaj, 5 dkg .füstölt szalonna 10 dkg. gépsonka, 1db.ecetes uborka,2 kanál paradicsom püré, 1csok.p.zöld.

Elkészítés a: a karajt kiklopfoljuk sózzuk ,borsozzuk, lisztbe forgatjuk, a zsírt vagy olajat felhevítjük,átsütjük benne a szeleteket  ,natúrnak,majd egymásra rakjuk ha kiszedtük egy lábasban. A zaftban a paradicsom pürét átsütjük rozsda színűre majd egy kanál lisztet teszünk még hozzá kavargatva megpirítjuk,nem égetjük! ,fel öntjük  apránként hozzá adva 3dl. vízzel  lassan pároljuk ,csak a végén sózzuk, vigyázva.Elkészítjük a hentes ragut: az alap anyagot össze aprítjuk szeletekre,a szalonnát kiolvasztjuk ,majd a sonkát ,uborkát hozzá adjuk átpirítjuk  ,majd a pecsenye léből öntünk alá , forraljuk és a szeletekre öntjük.együtt készre pároljuk,Petrezselymet szórunk rá, villával megnézzük puha e a hús ,köretnek hasábburgonya illik hozzá .P.zöldet szórunk erre is.  / Vendéglátó tanuló kézikönyv.87/

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekmindenkorra.blog.hu/api/trackback/id/tr241438836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2009.10.10. 07:50:20

De éhes lettem! Hívj meg ebédre vasárnapra...:)

hubertusz 2010.01.21. 13:06:01

Örülök a receptnek, dicséretesnek tartom a forrás megjelölését!
süti beállítások módosítása