Hozzávalók:8db. kisebb csirkecomb.15 dkg. vaj 1 evő kanál méz ,1dl.citromlé,só őrölt bors.
Elkészítés: A combokat este besózzuk éjszakára hűtőbetesszük,másnap a vajjal kikent tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük,a tepsit jól lezárjuk alufóliával,és 25-30 percig pároljuk a sütőben.Csészében összekeverjük a vajat a mézzel, a citromlével,jól megborsozzuk,és a combokat megkenjük a keverékkel. Az alufóliát nem tesszük vissza, a piruló combokat időnként újra megkenjük. Mire kész a csirke a keverék is elfogy.A hús nem lesz édes csak pikáns ízt kap.Rizibizi,vagy burgonya püré illik hozzá./Régi Népszabadság recept./
Kefires tészta kocka:Hozzávalók:25 dkg fodros kocka tészta, 3 tojás,1 citrom héja,2cs.vanillia cukor,2 doboz kefír,1 doboz tejföl,20 dkg.,margarin,1/2 liter
tej.5 kanál cukor v.édeske.
Elkészítés:összekeverem a hozzávalókat ,mindent , a tésztát nem főzöm ki!!
Azt is belekeverem ,kicsi tepsiben , a fele margarinnal kikenem a tepsit, ebbe bele öntöm az egészet, a többi margarint rá aprítom a tetejére ,45 percig sütöm ,majd kiveszem ,ha kihűlt felszelem,lehet fogyasztani./Gizike receptje/