okt
9

Hozzávalók:2kg.os ponyt,2 dkg, piros paprika ,1/2 kg vöröshagyma, 1dl.olaj vagy,5dkg zsír,2 db. csípős paprika,só tetszés szerint.

Elkészítés: A halat meg filézem / a gerincvonalon lefejtem a csontról/ uszonyait leszedem , a hasánál fölvágom ,kiszedem a belső részt,ebből az ikra kell és a mája, ezt félre teszem ,jól megmosom, a hagymát össze vágom karikára , dinsztelem /párolom / a zsíradékon,rá teszem a  ketté vágott gerinc részt, a fejet ,/a keserű fogat kiveszem ,ott van a garatnál kétoldalt/  megsózom ,lassan össze párolom ,mikor fehér már a gerinc a fej,  meg szórom a piros paprikával, 1 ,1/2 L. vízzel  fölengedem ,forralom húsz percig , átpaszírozom /szitán ,vagy szűrőkanálon/  bele az erős hegyes  paprikát, majd a fölszeletelt halat és belsőséget belefőzöm,még kb.10 percig. Lehet csusza tésztát kifőzni hozzá ,van aki így szereti./saját recept./

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekmindenkorra.blog.hu/api/trackback/id/tr981438201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2009.10.09. 14:40:31

Jaaaaj!!!! A mindenem a halászlé, a ponty!!! Minden nap megenném. Sajnos már csak karácsonykor főzök ilyet! Imádja a család!!! Csak addig kell várnom bizonyos "okok" miatt...De akkor minden bele! :)
süti beállítások módosítása