okt
18

Hozzávaló a tésztához:  8 db.tojás, 6 kanál lisz ,2 kanál kókusz (evő kanál), 2 kanál őrőlt dió.5 kanál  kristály cukor, 1 sütőpor 1 dl. olaj ,1dl.víz ,1db.vanillia cukor.

A tojásfehérjét fölverem gépi habverővel, utána a sárgáját keverem ki a cukorral, majd apránként összekeverem,és adom hozzá adagolva a lisztet,kókuszt,sütőport,vizet ,olajat, de-a fehérje felével teszem csak először az összekeverést,majd a végén lazán a többi fehérjét is a masszához kavarom ,így szép magas lesz a tésztám. A tepsit kikenem vajjal,lisztezem bele öntöm a masszát ,olyan közepes legyen a tepsim. Ha tortát akarok,ha piskóta tekercset ,akkor a nagy gáztepsiben sütöm.Olyan 1/2 óráig sül, kihúzom és megnézem gyufaszállal,ha nem,tapad jó a tészta.

 A töltelék:1 cs.vanillia puding por, 1 kocka ráma , 1cs kókusz reszelék,1db.rum aroma,1/2 liter tej,10 dkg .p.cukor 1,vanillia cukor,1dl kávé.Barack íz.

A tejet felfőzöm,a meleg tejből kiveszek 1dl,összekeverem a puding porral lehúzom a lábost hozzá öntöm és főzöm míg sűrű lesz ,kihűtöm . ha hideg a kikevert margarint a cukorral hozzá adom ,a kókusz  felét  is ,a rum aroma ,a kávé,a vanillia. A tésztát ha kiboritom ,egy táblára kenem lekvárral és erre a fele töltelék a másik kívülre kerül.A másik fél kókuszt rászórom ,lehet kocka torta ,de lehet tekercs is.   /saját./ A tepsit ha leborítom  a deszkára,rá teszek egy vizes ruhát és hagyom álni kicsit ,hanarabb kijön a tészta./

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekmindenkorra.blog.hu/api/trackback/id/tr831458664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása