5 tojás fehérjéből 10 deka cukor hozzáadásával kemény habot verünk ,majd könnyedén hozzákeverjük a tojássárgáját,végül 10 dkg. lisztet.Elosztjuk háromfelé,egyik részébe belekeverünk4dkg. darált diót,a másik részbe 1dkg. kakaót,a harmadik marad sárga.Külön külön három lapot sütünk belőlle,közepes tepsiben.
Puncsl:15 dkg.cukor,2dl.víz,0,5deci rum ,vanillia cukor,reszelt citrom és narancshéj.- Az egészet össze keverjük,felforraljuk és hidegre tesszük.
Sárgakrémtöltelék:2.5dl.tejből 2 tojássárgából,2dkg. lisztből,vanillia cukorral sárgakrémet főzünk.
Töltelékhez: 5dkg.darált dió,1cs. mazsola ,4dkg. barackíz.
Csokoládé öntet:15dkg.cukor,1,5 dkg.kakaó,1dl. víz 0,5 dl.rum-összekeverjük,felforraljuk és kihűtjük.
Elkészítés: az első lapot tepsibe helyezzük, meglocsoljuk a puncslé 1/3 részével, a sárgakrém felét rákenjük megszórjuk dióval, és mazsolával.Rá a másik lap,ugyanúgy járunk el mint az előzővel.Végül a harmadik lap is rákerül.Meglocsoljuk a maradék puncslével megkenjük barack lekvárral,meghintjük kevés cukrozott kakaóval.Legalább 24 órát hideg helyen tartjuk.Tálaláskor kiskanállal galuskákat szaggatunk belőlle,kistányérra halmozzuk.Tetejére tejszinhabot rakunk,és sűrű csoki öntettel leöntjük. /Gundel recept./
Jó étvágyat hozzá,finom nagyon.