sze
27

                                                Citromos csirke.

Hozzávalók: 1 csirke,1csokor z,petrezselyem,1fej hagyma,1 sárgarépa,2 sz. zeller zöldje,1 babérlevél,4 evőkanál olaj,2 e.kanál vaj.2 kanál liszt,2 tojássárgája ,2 citrom,só, bors.    

A csirkét öt részre daraboljuk( 2 combrész .2 melle része,1 háta része.)A belsőségeket ,máj stb.és a csirke hátát kis darbokra a hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk,és 4szem borssal ,kevés sóval kb.3/4 liter vízben fél óra hosszat lassan forraljuk,majd félre állítjuk.A csirkedarabokat megsózzuk,törött borssal bedörzsöljük.A vajat és az olajat együtt felhevítjük,a ebben a csirkedarabokat aranysárgára sütjük,kivesszük,meleg tálra félre reakjuk.A sült zsírjában 2 kanál lisztet elkeverünk ,egy kicsit pirítjuk,majd a hátarész 1/2 levével felengedjük,összeforraljuk.beletesszük a csirkedarabokat,s lefedve -egész kis lángon-amig a csirke meg nem puhult(kb.1/2 óráig) pároljuk.A csirkedarabokat ujjra kiszedve az edényben maradt mártásról leszedjük a zsíradékot.Egy tálkában 2 tojássárgáját egy citrom levével és pár kanál szósszal jól elkeverünk, a léhez öntjük ,jól átforrósítjuk,de már nem forraljuk:izlés szerint még ízesítjük a darabolt csirkét a mártással leöntjük s apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk./ Feltétnek finom a sajtos burgonya. / Kapott recept.anni/                                                                                                                 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekmindenkorra.blog.hu/api/trackback/id/tr441410712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása