Ma rakott karfiolt főztem,ez saját recept.
Hozzávalók: 1kg karfiol,10 dkg margarin,10 dkg sajt,2db.tojás 1 tejföl ,delikát , zsemlemorzsa tetszés szerint.Kb.1 mokkás kanál só.
Lobogó delikátos vízben puhára főzöm a rózsákra szedett karfiolt ,leszűröm a levét megtartom! Jó lesz a levesnek. Jénai tálat margarinnal kikenem ,ebbe bele a karfiolt ,zsemlemorzsával megszórom,a tojást a tejföllel össze keverem , a sót beleszórom a tejfölbe, rá rakom a karfiolra ,erre a sajtot reszelem.Pár morzsa vaj vagy margarin jöhet még a tetejére ,nem muszáj, a sütőben ,nem előmelegítettben, rózsaszínre sütöm ,kb 20 perc alatt.Lehet tálalni.Jó étvágyat.
sze
29
1
hozzászólás A bejegyzés trackback címe:
https://receptekmindenkorra.blog.hu/api/trackback/id/tr41415692
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
ildsisy 2009.09.30. 17:57:49
A kedvenc egyik ételem.